2013. október 10., csütörtök

Insane ~ Villáminterjú: The Last Party klippremier

Tegnap jelent meg az utóbbi időben elég sok változáson átesett Insane zenekar, második Concord the World-höz kapcsolódó klipje. Ennek apropójából, elkaptam egy gyors kérdezz-felelek erejéig Bercit, Csabit és Érsit! :)

Az előző klipetekhez ugyan nem találtatok világító tornyot, de azért a vizes téma megmaradt. A mostani videó is hasonlóan szorosan kapcsolódik a témához?
Berci: Igen, ez a mostani klip is eléggé kötődik a dalszöveghez. Ugyebár ez a dal a lemezen a záró tétel és mivel 2012-ben íródott ezért sokat gondolkoztunk, hogy a világ vége témakört mi is egy kicsit boncolgassuk, mert úgymond aktualitás volt illetve foglalkoztatott minket is ez a témakör. Sok jó ötlet merült fel ezzel kapcsolatosan, hogy mégis hogyan fejezhetnénk ki magunkat ezzel kapcsolatosan míg végül megtaláltuk a megfelelő formát ami röviden arról szól hogy itt az idő tessék bulizni mulatni és őrült mód partyzni mivel eljött a vég és nem elkeseredni és sóvárogni kell, hanem még egy utolsót kirúgni a hámból!! Ezt próbáltuk meg ebben a videóban is összehozni olyan formában, hogy ezt az ’utolsó’ bulizást gondoltuk úgy lenne érdemes megfilmesíteni, hogy az összes eddigi zenekartag részt vegyen benne. Az alapkoncepciót nem akartuk túlbonyolítani ezért egyfajta önirónikus módon a régi és a jelenlegi tagok csapnak össze egy teljesen kötetlen kis focidélután keretein belül amit egy igazi nyári grillezős bulival zártunk.

Megint ugyanazzal a készítővel álltatok össze, vagy most mással dolgoztatok?
Berci: Igen ezt a klipet is Farkas Krisztiánnal csináltuk, mivel már az előzőnél is olajozottan ment minden, ezért most is úgy döntöttünk, hogy vele fogunk dolgozni. Illetve lesz majd még egy videó ami szintén az Krisztián keze munkája lesz. Ezekről bővebb infó majd később.

Bizonyára mindenkinek megvan a kedvenc jelenete is az anyagról! 
Csabi: Nagyon nehéz lenne csupán egyetlen jelenetet kiemelni, hiszen rengeteg geg van a klipben, sok teljesen improvizatív jellegű, ráadásul nekem is egy pár csak többszöri megtekintés után esett le, vagy vettem észre. Igazából nekem az egész klip nagy kedvencem, örömmel nézem meg bármikor újra és újra. Tényleg nehezen tudnék egyetlen jelenetet mondani, mivel szinte mindig máson kezdek el röhögni, de mondjuk nekem az egyik személyes kedvencem az, amikor a Szabikát leteperem a földre. Ez engem is teljesen meglepett, már nem is emlékeztem rá, hogy volt ilyen, haha.

Mi volt a legviccesebb pillanat a forgatás során? 
Csabi: Na ez megint egy jó kérdés, mivel az egész egy nagy vicc volt, haha. Eleve elég abszurd volt, ahogy kipakoltunk a Népligetbe meg megjelentünk ezekben a szettekben, majd elkezdtünk focizni. Amikor megrohantuk a sörrel teli hűtőtáskánál ülő Csobit mindenképp az emlékezetes pillanatok egyike, de amikor Berci kutyája is beszállt focizni, az is nagyon vicces volt.

Ahogy ismerlek titeket, nem fogtok tétlenül ülni... már mocorog a fejben a következő videó ötlete is? 
Érsi: Így van, ahogy már Berci is említette. A következő videó szintén Christiántól fog majd származni. Régen volt ilyen utazós koncert klipünk, így még egy ilyet is kihozunk az év végén. Közben pedig bevackoljuk magunkat télre a próbaterembe és igyekszünk megírni a Concord The World lemez méltó folytatását...2014-ben pedig újult erővel visszatérünk!

https://www.facebook.com/bandinsaneLen