2013. október 7., hétfő

Dryvia

Ezen a héten a egri, Dryvia nevű zenekarral ismerkedhettek meg.
A 2011-ben alakult csapat, az utóbbi néhány hónapban igencsak sokat hallat magáról, ugyanis nem olyan régen két klip és két guitar-playtrough videó is napvilágot látott a youtubeon.
/Pár hete a csapat basszusgitárosa, Barabás Levente be is mutatta a hangszereit a blognak. Lásd itt./
A srácok 2012. Január 1.-én adták ki a bemutatkozó anyagukat This what Awaits... címmel, majd később, az év végén a City of Hate című single is felkerült a netre.
Már a korai dalaik is nagyon kiforrottak és sokszínűek voltak, de a napokban megjelent Sleep és az augusztusban kiadott The Stone Heats from Below, még sokkal magasabbra tette a mércét, mint a korábbi dalok.
Modern metalcore és néhol death-core elemek keverednek nagyon kellemes post-rockos, ambient témákkal, de néha még punk-rock jegyekkel is találkozhatunk.
A vokál, jellemzően hörgés, ami olykor átlép elmebeteg károgásba, de sok a kellemes, jól időzített tiszta ének is, ami szerencsére nem a műfajra jellemező, olykor kellemetlen magasságokba szökellő vonyítás.
Gitárilag nagyon ötletes és technikás. Sokszor szinte irigy voltam, hogy nekem miért is nem jutottak eszembe ilyen ötletek. :)
Szóval aki szereti, a változatos, sokszínű, sokatmondó modern zenét, az mindenképp ássa bele magát a fiúk munkásságába. Remélhetőleg hamar végeznek a nagylemez munkálataival!

Zagyva Zoltan - ének
Szabó-Mag Balázs - gitár
Boros Bence - dob
Barabás Levente - basszusgitár
Petrényi Dániel - gitár


https://www.facebook.com/dryvia?fref=ts
http://dryvia.bandcamp.com/Len