2013. október 22., kedd

Follow the Water - Words

A Follow the Water az elmúlt év egyik legígéretesebb felfedezettje. Szép sikereket aratott a csapat bemutatkozó EP-je, megjárták kicsiny hazánk szomszédságának jó néhány színpadát, szerepeltek az egyik legnagyobb hazai TV egy műsorában és tegnap egy ütős új nótával is megleptek minket. Még nem hallottál róluk?

Üdvözöllek bennetek a Blackbird Music Blog virtuális oldalain! Sok mindent még nem tudunk rólatok. Meséljetek, hogy kezdődik a ti sztoritok? Az egész körülbelül 2-3 évvel ezelőtt kezdődött, amikor régi zenekarainkon keresztül összehozott minket a sors, és összebarátkoztunk. Aztán pont 2 éve mind felköltöztünk pestre tanulni, és így adott volt minden ahhoz, hogy elkezdhessünk összerakni az alapokat. 


Rögtön az első nótával/klippel sikerült letaglózni a magyar hallgatóságot. Nem mondanám letaglózásnak, de mindenképpen sok embernek felkeltette az érdeklődését az énekeslány-metálban párosítás. Bár pont ennek köszönhetően azért kaptunk hideget-meleget, de összességében tök pozitív volt a visszajelzés. Az első, Drowning című EP nagyon sok külföldi blogra is kikerült, így elég sok helyre és sok emberhez eljutott az anyag , így különböző országokból is kaptunk jó pár biztató szót. 


Úgy vettem észre, hogy külföldön sokkal nagyobb teret sikerült meghódítanotok mint idehaza. Eleve ez volt a cél?Ez nem volt tudatos cél egyáltalán, de az első EP külföldi visszhangjai után azért jobban figyelünk arra, hogy kihasználjuk a 21. század csodái adta lehetőségeket és külföldön is megismertessük az emberekkel a zenénket. 

Magyar nyelvű dalt nem terveztek, esetleg valamilyen különleges alkalomból? Nem tervezzük, de persze ki tudja mit hoz a jövő. 

Volt egy egész komoly turnétok is, aminek a szebb pillanataiból egy jó kis klip is készült. Meséljetek, hogy fogadtak titeket odaát? Mindenhol rettentő kedvesen, örömmel, hatalmas vendégszeretettel fogadtak minket. Olyan helyeken jártunk ahova amúgy nem valószínű, hogy eljutottunk volna, például Boszniába. Életünk egyik legnagyobb élményei közé tartozik ez az együtt töltött 9 nap és reméljük lesz még alkalmunk hasonló tapasztalok gyűjtésére. 

Láthattunk a facebook oldalatokon egy képet néhány hete. Nagyon benne vagytok a munkában? Az új dal címe Words, tegnap jelent meg, és Gyulán a No Silence Stúdióban rögzítettük Simi segítségével, amit nagyon köszönünk neki innen is. Ez a dal egy nem éppen idilli apa-gyerek viszonyt boncolgat, és ez lesz az előfutára a következő anyagunknak amely munkálatait remélhetőleg jövő év elején, tavasszal el is tudunk kezdeni. 

Az első két videó is rettenet jól sikerült. A klipes pályázatról van hír?  Köszönjük a kedves szavakat :) 
A klipes pályázatot épp meghosszabbították még egy hétre, úgyhogy még nem tudunk biztosat, de reméljük bentmaradunk a top10-ben. Ha véletlenül ráértek, nyomjatok ránk egy szavazatot! 

Milyen koncerteken láthatunk titeket a közeljövőben? November elsején kezdődik egy itthoni turnénk, amelyen 6 héten keresztül, minden péntek-szombaton, Magyar városokban játszunk nagyon fasza zenekarokkal. A facebook oldalunkon megtalálható az összes dátum, és egyéb információk. Nagyon várjuk, hogy elkezdődjön ez az egész balhé! 

Köszönöm szépen a válaszokat és hogy itt voltatok velem. Remélem találkozunk a közeljövőben még.Nagyon szépen köszönjük a lehetőséget, további sok sikerült a bloghoz!

Len