2013. szeptember 19., csütörtök

Barabás Levente ~ Fender Squier Vintage Modified 70's/Ibanez SR300/Ampeg B2RE/Gallien-Krueger RBX 810

Sziasztok! Barabás Levente vagyok, a Follow The Water és a Dryvia basszusgitárosa.
Szűz vagyok még az ilyen interjúk terén így kérlek ne számítsatok sokra!:) Két hangszerem van, FTW-ben egy Fender Squier Vintage Modified 70's jazz bass-t használok. 34es menzúra, jávor nyak, fekete négyszög bundjelölőkkel, szintén jávor testben egy pár Duncan Designed JB101 pickuppal, volume, volume, tone potik a gitáron. A 'tone porn' nevében annyi változtatást eszközöltem rajt, hogy a gyári müanyag felsőnyerget egy cnc-s barátom segítségével készült sárgaréz darab váltotta le. Mivel balkezes vagyok elég gyér a felhozatalból választhattam vásárláskor, de teljesen kielégítette a várakozásaim, szerelem volt első hallásra.
A Dryviában használt hangszerem egy régi-régi SR300as Ibanez, juhar nyak, rózsafa fogólappal, 24 bundal. Teste kauri fából készült, szintén volume, volume, tone szabályzás lehetőségekkel. A gyártó oldalán már nem megtalálható ez a modell, az enyémben nem humbucker van gyárilag, hanem egy P/J pickup sett, amit vásárlás után cseréltem egy EMG PJ-HZ szettre a húrlábbal együtt, amit gyári helyett egy masszívabb, szintén ibanez váltott. Első hangszerem volt, azóta is nagyon szeretem. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy vásárlásakor bármennyire is értettem volna a a gitárokhoz, de mostanra megnyugodtam, hogy nem nyúltam mellé. Egy nagyon kényelmes gitárról beszélünk, bonyolultabb témáknál előnyös a jazzbass-nél jóval karcsúbb és keskenyebb nyak.
Jelenlegi fejem egy tranyós B2RE az Ampeg-től. Masszív rack-es kivitel, jól variálható hangal, bass-ultramid-treble lehetőség klasszik 'tekerős' potikkal, plusz egy kapcsolható 9 sávos csúszkás EQval. Simán elérhető vele olyan hangzás, hogy tagadható legyen tranyós mivoltja. Lassan két éve használom, eddig problémamentesen, tökéletesen üzemelt, sosem volt halk, épp ellenkezőleg, mindenhol megkapom hogy "a basszus alapból le kéne venni és majd inkább küldök monitorba, jó?"
Amin az ampeg megszólal, az egy 810es RBX szériás Gallien-Krueger láda.Eredeti USA gyártmány, gyönyörű hangja van, nagy felületen adja le a teljesítményt, így jól hallható, plusz a fejhez sem kell lehajolni, ha szeretnék rajt állítgatni:) Vicccet félre téve nagy előny a plusz 4*10 felület és hogy közel fülmagasban szól a láda, viszont szállításkor akadhatnak problémák a dimenzióival és súlyával. Ami még mellette szól az ampeg és orange hűtőkkel szemben az az elején található masszív fém kályharács, ami jóval nagyobb biztonságot nyújt a hangszóróknak, mint a vászon borítás. Turnén nyugodtabb szívvel pakolom, ha az a rács elszakad ott már nem a ládával fogok törődni, mi baja eshetett a membránoknak. 
Ennyi voltam, köszönöm a megkeresést a blognak, üdvözlet mindenkinek aki szánt az irományomra pár percet!


Len