2013. augusztus 26., hétfő

Phrenia

Nagy Zoltán énekes és Sebők Szabolcs billentyűs, körülbelül két éve kezdtek el együtt zenélni AFZ avagy Alxin feat Zero néven. Eleinte olyan rock/metál és pop slágereket dolgoztak fel mint a Csak Te a Leander Risingtól, a Rolling in the Deep Adele-tól vagy mint a Fényév távolság a Padlás című musicalből. Később készült néhány metal cover is Gordan Julian közreműködésével.
A trió úgy fél éve kiegészült három új sráccal és megalakult a Phrenia. Ugyan továbbra is készültek jobbnál jobb coverek, születtek már zseniális saját szerzemények is. Lent meghallgathatjátok a ma megjelent friss, the Game of Life című dalt.
Ahogy végighallgattam a nótákat, tátva maradt a szám. Nagyon ötletgazadag és színvonalas zenét hoznak a srácok. Persze mindehhez nagyban hozzájárul Alxin stúdiómunkássága is.
Ugyan a helyén van minden jól megszokott core-os vonás, amit szinte elvárnak manapság egy modern zenekartól, üdítő módon helyet kap sok érdekes gitár és szintetizátor dallam is. Ki is emelném a Shadow of Destiny végén a "szóló orgiát". :)
Annak ellenére hogy most már metálról beszélünk, az ének továbbra is fülbemászóan dallamos és popos, illetve a feldolgozásokban megszokott lírai hangulat és csodás billentyű aláfestések is megmaradtak. 
Ígéretes csapat, mindenképp megérdemelnek egy kicsit több figyelmet kicsiny hazánkban!

Nagy Zoltán - ének
Gordán Julian - gitár, ének
Nagy Attila - gitár
Kovács Zsolt - basszusgitár
Sebők Szabolcs - billentyű, vokál
Horváth Péter - dob


https://www.facebook.com/PhreniaBand
http://soundcloud.com/phreniaband
http://www.youtube.com/user/PhreniaBand
https://www.facebook.com/alxinmusicLen