2013. január 10., csütörtök

Zana Bence ~ Margit: Mapex Mars pro

Metál!
Zana Bence vagyok, a Kistópart utca nevű modern thrash/groove metal formáció azon tagja, aki dobszerkó tulajdonos, vagy ha úgy tetszik dobosa. Szeretném nektek bemutatni hangszeremet, Margitot.
Margit egy 'red burst' színben pompázó Mapex Mars pro, ezt a szériát valamikor a '90-es évek közepén gyártották, 9 rétegű juhar és mahagóni szendvics, lakkozott testek, átmenőbabák, fúratlan felfüggesztések a főbb jellemzői. Szép hosszú testekkel rendelkezik, ami igen durva hangokat kölcsönöz neki, főleg a lábdobnak. Bár eredetileg négy tammal került hozzám (10”, 12”, 13”, 16”) én mostanság csak kettőt használok, a 10”-est és a 13”-ast, így remekül elférek, minden közel van, pakolásnál is kényelmesebb, amit meg szeretnék/tudok, azt így is el lehet játszani.
Pergőt egy régi Amatit használok, amit nagyon szeretek, megvan a kellő dögje, odavág, de elég érzékeny finomabb témákhoz is, szép vastag test, 10 baba, amíg nem lesz helyette egy Black pantherem, addig ez marad... :)
Bőrökkel kapcsolatban azt hiszem végre sikerült megtalálnom a megfelelőket, bár még lehet, hogy fogok kísérletezni. A lábdobon Evans Emad van, a tamokon Remo Coated Emperor, a pergőn Coated Ambassador. A lábdob és a tamok így gyönyörű telt hangokra képesek, ha meg olyan kedvem van, hogy odarakom még oldalra a 16”-ost is, azt már szinte csak a denevérek élvezik, olyan veseszaggató mélye van. :)
Vasaknál igencsak összevisszaság van, ezért nem részletezném, egy nóném karámot használok, mindenféle gémekkel, Remo lábcinállványt, meg egy régi, Nyugatnémet gyártmány pergőállványt, amiben van anyag rendesen, jó masszív cucc. Mivel nagyon bejött a Mapex márka, ők meg kijöttek nemrég pár jó kis duplázóval, így ezek közül választottam, a p710-es modellt, ami maximum a kedvező árában képviseli azt az elképzelést, hogy belépőszériás pedál, amúgy egy megbízható, jól állítható, kényelmesen használható pedál.
Cinek... Itt azért még igencsak a 'mit sikerül olcsón találni' elv érvényesül, bár már megleltem az irányt, amerre menni szeretnék, ez pedig a török tányérok! Eddigi favoritjaim, az Alchemy Professional szériája, erre szeretném lecserélni az egész készletet, jelenleg egy 14”-es Power lábcinnel és egy 18”-as medium beütővel rendelkezem. Ezek mellett van még egy sérült, de míves munkával kivágott Zildjian Z Custom (még a régi, csillagkalapálásos) 17”-es beütőm, egy szintén pici vágással 'díszített', szintén Zildjian, de ZBT 18”-as kínaim, egy ZBT Rock Ride-om (igaz, hogy igencsak belépőszéría a ZBT, de nagyon szeretem ezeket a tányérokat, nincs az az igazán 'szép' hangjuk, viszont odavág mindkettő - a ride főleg mióta kezdek rákapni, hogy 'crash-eljem' - , a zenénkbe tehát tökéletesen megállják a helyüket.) és egy Paiste Alpha 10” splash-em.
Dobverőkről nem igen írnék, mert nagyon változó, hogy épp mit érzek jónak, mivel próbálkozok, annyi esetleg, hogy szimpatizálok az Artbeat céggel (ha olvassa valaki tőlük, szívesen kooperálnék velük... :D).
Azt hiszem ennyi, köszönöm a figyelmet, próbáltam rövidre fogni, de hát nem egyszerű az ilyen helyzetben, remélem azért nem untattam senki, vagy ha mégis, az valószínűleg nem jutott el eddig...
Befejezésül még annyi, hogy aki szeretné csekkolni Margit hangját, az meghallgathatja az 'A mi (de)generációnk' címre keresztelt, kvázi házilag felvett kislemezünket, vagy ha a küllemére is kíváncsi, jöjjön bátran koncertekre, ezekről aktuális infók, illetve a kislemez is megtalálható facebook oldalunkon:

http://www.facebook.com/kistopartutcaLen