2013. január 18., péntek

[A Reason to Fall]

Meséljetek egy kicsit a zenekar alapításáról!
Márk:
A zenekar elődje az Emerion volt, mely nyáron oszlott fel különböző okok miatt egy két számos bemutatkozó anyag és egy klip után, amit már az új név alatt jelentettünk meg. Az akkori felállásból Reed (gitár, vokál) és Gergő (basszusgitár) maradt, hozzájuk csatlakozott később Dávid (vokál) és jómagam Márk (gitár). A Colony pedig már az új felállással született meg.

Elég gyorsan debütáltatok, hol rögzítettétek a dalokat?
Márk:
A gyorsaság annak köszönhető, hogy Reed és Geri már elég régóta együtt zenéltek és úgy voltak, hogy akár kétszemélyes projektként is megírják és felveszik a számokat, tehát már régebb óta dolgoztak rajtuk. A felvételek amúgy a Nortyx stúdióban készültek.

Érdekes stílusban utaztok. Honnan az ötlet?
Reed:
A zene egyfajta kiszakadás számunkra a fizikai világból, átlépés egyfajta metafizikai létbe, és ezt a belső utazást próbáltuk zene formájában is megjeleníteni, aminek ez lett az eredménye. Szerettük mindig is a kevésbé szokványos programok által létrehozható zajokat, szinti hangokat és ezeket próbáltuk meg keverni, a breakdown-okkal.

Terveztek valami komolyabb kiadványt a közeljövőben?
Reed:
Ahogy azt a pénzünk és időnk engedi folyamatosan szeretnénk újabb dalokat rögzíteni és a Colonyhoz egy klipet készíteni. Szokásunkhoz híven inkább pár hetente felveszünk egy számot, mint, hogy bevonuljunk a stúdióba és ott legyünk több napot egy albumnyi adaggal. Bár ha megtehetnénk lehet kihasználnánk a lehetőséget.

Úgy tudom dobost kerestek, milyen az ideális jelölt?
Reed:
Megbízható, egy szóval összefoglalva ez a legfontosabb, az sem árt, ha technikailag is képzett annyira, hogy nem okoznak neki gondot a djent-esebb részek és a blastbeat-ek, de ezek nem olyan fontosak, mint az, hogy emberileg jól kijöjjünk egymással és igazi zenét tudjunk együtt teremteni.

http://www.facebook.com/artfofficialLen