2012. december 23., vasárnap

Sleepless ~ Ground Zero

Néhány perce a hazai core színtér egyik legkiválóbb jelensége a Sleepless közzétette a készülő kislemez egyik nótáját! :)
A premierről a zenekar énekesét és gitárosát Lucsányi Milánt és Kovács Krisztiánt kérdeztem!

No üdv srácok a Birdön!
Végre kijött az első nóta a hamarosan érkező EP-ről és az új lyric videóval együtt. Biztos elégedetten dőltök hátra az ünnepek alatt.
Tián: Sziasztok; először is köszönjük a lehetőséget! Igen, a legjobb szó, az, hogy végre. Nagyon sokat dolgoztunk ezzel a lemezzel és a magam részéről biztosan állíthatom, hogy már a könyökömön jönnek ki a dalok. De nagyon jó érzés hallani, látni, hogy mi lett az egészből. Én elégedett vagyok az anyaggal, már csak remélhetjük, hogy nektek is tetszeni fog! :)
Milán: Sziasztok! Az igazat megvallva, azért pihenésről szó sincs. Nagyon örülünk, hogy végre elkészült az anyag és a borító is a kezünkben van, de azért a megjelenésig még elég sok feladat vár ránk. A napokban készül el a booklet, most jönnek a klip vágási munkálatai, akad még grafikai meló is és a póló mintákat is manapság kezdjük el összerakatni! A héten elkezdtük gyakorolni az új programot, amit a tavasszal fogunk játszani és már most van egy csomó új számötlet Tián gépén, aminek szeretnénk minél előbb nekiállni! Tehát megy a gépezet tovább…nincs lazulás, nincs pihi :) Én általában semmivel sem vagyok igazán elégedett. Inkább úgy fejezném ki magam, hogy büszke vagyok az anyagra és arra is,hogy idáig eljutottunk! Ez fantasztikus érzés, de előttem lebegnek az újabb célok és leginkább már csak a jövővel tudok foglalkozni!

Láttam Pencs Tomival dolgoztatok a felvételeken. Gondolom elég erős hangzásra számíthatunk. 
Milán: Tomit elég régóta ismerem és ez már a sokadik alkalom volt, hogy együtt dolgoztunk. A Time to Wake-et is nála vettük fel, és mivel akkor elégedetten jöttünk el tőle, adta magát a helyzet, hogy a lemezt is nála fogjuk rögzíteni. A lemez hangzása minket is meglepett…sokkal jobb lett mint amire számítottunk! Imádjuk a Srácot és ezúton is pusziljuk, remek munkát végzett! :)
Tián: Tomival nagyon jó volt együtt dolgozni, korrektül és kiválóan végzi a munkáját, és tényleg nagyon erős hangzást hozott össze; ezúton is köszönjük neki a lehetőséget. Nem mellesleg a lenti Ground Zero c. szám lyric videoja szintén az ő kezét dícséri, amit ezúton is nagyon köszönünk neki! Ami szerintem fontos még, hogy jó hangulatú legyen az egész stúdiózás – Tomival ilyen szempontból sem volt gond. Olyannyira összebarátkoztunk a felvételek alatt, hogy azt is felvetette, költözzünk össze – bármit is mond, ez így volt! :D

Az előző hordadalokhoz képest miben lesz más az új anyag? 
Milán: Az első fel nem vett dalok és a Don’t poison-hoz képest ég és föld a különbség…Tián belépése után 2 hét alatt írtak 2 új dalt a Hozéval; ez a két nóta picit el is lett kapkodva, a Time to Wake-el pedig azért már érezhető a kapcsolat, de azóta is jelentős fejlődés hallható. Janika belépése pedig egy hatalmas lehetőséget nyújtott számunkra! Itt nem csak a tiszta énekre gondolok, hanem arra is, hogy Janika hihetetlen jó zenész aggyal rendelkezik: néha megdöbbentően képben van… A nagylemezen majd mégjobban kihasználjuk a tehetségét :)
Tián: Mivel én csak 2011 nyár végén csatlakoztam a többiekhez, sajnos kicsit lassabban állt össze az EP, mint kellett volna. Idővel persze kiforrta magát a dolog, mindenki belerakta a kis ötleteit, témáit, és belerázódtunk a munkafolyamatba. A nagylemeznél viszont nem szeretnék ennyi időt elpocsékolni. Ami az új számokat illeti, én úgy látom, hogy egy magasabb szintre lépett a zenekar, reméljük ezt mások is érezni fogják.

Tavaszra lemezbemutatózni is készültök, számíthatunk majd valami különlegességre?
Tián:
Ebben teljes mértékben Milán a felelős, úgyhogy át is adnám neki a szót. :)
Milán: Őszintén szólva, erről egyenlőre nem igazán szeretnék beszélni. Ha minden jól megy, január végén nyilvánosságra hozzuk a tavaszi dátumokat. Szeretnénk a lehető legtöbb helyre eljutni, de csak az ésszerüség határain belül! Nyilván a többség tisztában van vele, hogy manapság milyen nehéz itthon normális körülmények között szerepelni, ezért ezt nem is akarom ragozni… Sokat agyaltunk és reméljük jó bulikat sikerül lekötnünk, imádunk koncertezni, utazgatni, de már nem tehetjük meg, hogy állandóan minuszba csússzunk, mert nem lesz miből kiperkálni a csekkeket :) Lesz lehetőség találkozni velünk, megígérem! :)

Készültök egy klippel is. Kivel dolgoztatok a forgatás során?
Milán:
Hujber Krisztián évek óta az egyik legnagyobb segítségünk. (gondolok itt az előző csapataimra is) Gyakran támogat minket különböző grafikákkal és a Don’t poison Yourself forgatásán is részt vett. Mivel tisztában voltam vele, hogy mennyire kreatív és, hogy milyen alázattal és odaadással dolgozik, így nem is jöhetett más szóba. Kellett picit győzködnünk, mivel ez volt az első ilyen melója, de végülis sikerrel jártunk, és szerintem maximálisan elégedettek leszünk a munkájával. Amikor pedig szóba került, hogy szükségünk van egy főszereplőre, kapásból tudtam, hogy Kéményes Peti lesz az emberünk…Így is lett! Hihetetlenül jó hangulatban zajlott le a 2 forgatási nap és nagyon elégedettek vagyunk a srácokkal! Amúgy amatőr klipről van szó, tehát 2-3 fényképező, egy aggregátor, 3 nagyobb lámpa és 2 kis kézi ledes lámpa állt rendelkezésünkre…Tehát csodát nem kell várni, de nem is ez volt lényeg! Szerintem nagyon hatásos videó lesz, komoly tartalommal. Remélem mindenki érteni és értékelni fogja majd! Kéményes Úrnak pedig gratulálunk az új, celeb életéhez! Innen üzenem, hogy nagyon sokkal tartozol nekünk!!! :)
Tián: A klipet a lemez utolsó számára, a Blinding of the Masses-re készítettük. Nekem még sosem volt ilyenben részem, úgyhogy nagyon élveztem a dolgot. Iszonyú hidegben, egy omladozó színházteremben ugrálni, miközben pár méterre duruzsol az aggregátor… :) Hujber Krisztián cimboránknak sok kreatív ötlete volt és a szükséges eszközök nagy részét is ő szállította, nem mellesleg a videó vágása is már folyamatban van. Ég a kezei között a munka, köszönjük neki! :)

No akkor lássuk mivel készült a Sleepless nekünk karácsonyra.
Milán: A Ground Zero-hoz készült egy lyric video és ezt szeretnénk Nektek megmutatni, valamint bemutatjuk a lemez borítóját is, amit Borbás Robi készített el. Neki köszönhetjük az új logót is, szerintünk mindkettő nagyon király lett! Kövessétek a Grindesign oldalon a munkáit, érdemes! Január 20.-án pedig figyeljetek, mert jön a teljes anyag, ha jól alakulnak a dolgok akkor a klippel együtt. Tavasztól pedig hétvégente várunk Titeket a színpadnál! Köszi a beszélgetést, kellemes ünnepeket kívánunk mindenkinek!
Tián: Köszönjük a lehetőséget, és boldog karácsonyt és boldog új évet mindenkinek!

http://www.facebook.com/sleeplesshorde?fref=tsLen