2012. december 13., csütörtök

Major Zsolt ~ Fender Squier Vintage Modified Jazz Bass/Gallien-Krueger 400RB/Gallien-Krueger Goldline 410 GLX

Üdvözlök mindenkit, Major Zsolt vagyok a The Heartless Aisha basszusgitárosa. Először is szeretném megköszönni a felkérést, bár még sohasem csináltam hasonlót.
Kb. 10 éve basszusozom, korábban a Riseoffate-ben, azelőtt pedig egy kezdetleges punk-rock bandában játszottam, de most is inkább zeneszerető hangszertulajdonosnak mondanám magam, mint komoly zenésznek így ne is várjatok tőlem a végletekig elmenő leírást.
Kezdeném is a gitárral, ami egy Fender Squier Vintage Modified Jazz Bass, nagyjából 4 éve van velem. Mindig is a Jazz Bass testű gitárok tetszettek így egyértelmű volt, hogy mihelyst össze tudtam spórolni a rávalót, mit fogok venni.Gyönyörű gitár és ár érték arányban magasan a toppon van, tudom ajánlani hasonló karcsú pénztárcájú kollegáknak.Külsőre a 70es évek Jazz Bass stílusát idézi.
Semmi extra: Juhar teste van ami natúr finish-t kapott,fekete koptatóval eléggé szigorú kinézete van és a nyak fekete berakásai miatt eléggé különlegesnek számít. Egy középkategóriás basszusgitárnak tartom,mivel még nem Fender de a mostanában gyártott "keleti" Fendereket minőségben és hangzásban erősen übereli...
Játszani igazán kényelmes rajta, a gyári Duncan Designed hangszedőkkel semmi gond, nem zajosak.Passzív elektronikás,külön 1-1 potméterrel lehet hangerőt állítani a nyaki és a híd hangszedőnél,és van 1 tónus potméter amit sokan nem használnak pedig sokszínű hangzást lehet vele elérni.Keményebb Metál zenéhez kevésbé ajánlom, tökéletes viszont a mostani zenekarom hangzásához, illetve punk-rock és változataihoz.
Amin megszólaltatom az egy Gallien-Krueger 400RB 200W-os tranzisztoros basszus fej és egy szintén Gallien-Krueger Goldline szériás 410 GLX bassz láda. A fej nem mai darab,majdnem velem egyidős ha jól tudom 80as évek Amerikájából való, és a hangját imádom. Gyakorlatilag majdnem minden stílus hangzását ki lehet hozni belőle,az overdriveos túlvezérelt soundtól a jazzes puha Halkabb dolgokig,hála a magas, közép, mély vágóknak, a eq-nak és a boost-nak. Régen elég népszerű volt, de ez valószínűleg az USA-ban lehetett igaz, mert itthon nem sok ilyet láttam még.Korához képest nem volt problémám vele,szóval elég megbízható.Ha valaki gondolkodik, hogy vesz egy ilyet és talál csak bátran!

www.facebook.com/theheartlessaishaLen