2012. november 7., szerda

Eradication ~ Living in Sin Without God

Mai kritikám témája, az igencsak népes székesfehérvári metál közösség egyik legrégebbi bandájának, az Eradication-nek a legutóbbi, Living in Sin Without God címet viselő EP-je. A zenekarra a gitáros, Tanárki Juszuf hívta fel a figyelmemet még nyáron. Akkoriban még csak egy trailer volt kint neten, de épp elég volt ahhoz, hogy jobban elmélyüljek a srácok munkásságában. Elég könnyen belopták magukat a szívembe, úgyhogy nagyon izgatottan vártam már az új EP megjelenését.

Eradication - Living in Sin Without God  [EP] 15:25
2012. Szeptember 12.
Szerzői kiadás

01. False Misinformation
02. Carcass
03. Thanatophobia
04. Screaming Fibres

Tanárki József: gitár
Csörgő Ákos: dob

Kelner Péter: vokál
Pánczél Krisztián: basszusgitár


A Living in Sin Without God érdekes kihívást jelenthetett a srácoknak. Nem olyan régen távozott a csapatból Rimóczi Gellért gitáros és mivel eszük ágában nem volt új embert keresni a helyére, Juszuf magára maradt gitáros téren. Viszont ez nem jelentett túl nagy gondot. :)
Személy szerint ez igen csak ínyemre van, mert végre valaki megmutatja hogy igen is egy gitárral is lehet csodát művelni. Nagyon elszaporodtak az olyan két gitárral operáló bandák... ahol igazából sok értelme nincs a dolognak.
Az EP-n nagyon rendben van minden. Nincsenek felesleges "érthetetlen" darálások, sem  "farokméregetős" agyon tekert témák. Technikás zene az tény, de nincs túlműtve.
Stílusilag természetesen megmaradtak "pure death-metal"-nál, viszont jóval több a fogós dallam mint a nagylemezen. Nem kell megijedni még mindig súlyos és brutális a zenéjük. :)
A hangzást sokan kritizálják, de én valahogy nem tudok egyet érteni velük. Tény hogy lehetne itt-ott letisztultabb, de egy ilyen stílusú zenéhez nem illene egy végtelenségig sterilizált megszólalás.
Egyetlen gondom van csak az anyaggal, hogy rövid. Mire az ember belemelegszik és elérkezik az utolsó tételhez... vége...  Tudom-tudom, csak egy EP és annak rövidnek kell lennie. De valahogy egy kicsit befejezetlennek érzem így. Kitudja, talán a következő nagylemezen majd megkapom a magamét. :)

9/10

http://www.facebook.com/eradicationhungary?fref=ts
http://eradication.bandcamp.com/Len