2012. november 21., szerda

Audio Love Nation ~ Delta

 A 2010 óta működő hazánkban annyira nem, de külföldön annál inkább ismert budapesti Audio Love Nation, a múlt hónapban végre kiadta a Delta címet viselő második nagylemezét. Miután befejezték a több nagy fesztivált is érintő 2011-es turnéjukat, rögtön neki is álltak az új anyag elkészítésének. Az album eredetileg tavasszal jelent meg, így kicsit türelmetlenkednie kellett az érdeklődőknek. Talán nem is olyan nagy baj, hiszen így csak még nagyobb örömet okozott hogy végre kiadták a srácok az albumot.

Audio Love Nation - Delta 45:40
2012. Október 05.
Szerzői kiadás


01. Beat the Street
02. Maybe
03. On the Road
04. Doctor
05. Stuck in the Drunk
06. Web of Truth
07. California Throttle
08. Tangiers
09. Believe
10. The Mist

Jávor Gergő: ének
Remetei Ákos: gitár

Szőts Márton: basszusgitár
Jaro Mayda Ill: dob
Schnellbach Dávid: gitár

Érdekes kis lemezzel találtam magam szemben amikor meghallgattam. A legjobb kifejezés talán az lenne, hogy ez egy utazós album. Nyilván itt nem a posztockos, csillagászmetálos, pszihedelikus zenékre kell gondolni.
Miközben hallgatja az ember, legszívesebben felkapná a bőrkabátját,  beülne a régi kissé már rozzant, bőrüléses amcsi verdájába és nekivágna az országútnak. Néha megállna egy útszéli lebujba meginni egy-két kör whiskey-t, kikezdene a bögyös pultos csajjal és természetesen belekötne a legnagyobb kamionsofőrbe. Hehe. :) Szinte magam előtt látom az életem alternataív forgatókönyvét, amiben a filmzenét az Audio Love Nation adná.
Komolyra fordítva a szót, egy nagyon igényes, a hazai színtéren, a stíluságon belül kiemelkedő vagy talán a trónt teljesen egyedül uraló korongról van szó. Rettenetesen fogós, könnyen fülbemászó dallamok, szinte táncolható ritmusok, tökös rockos rffek, tapéta szaggató szólók.... mi kell még?
A dalok szerkezetileg, technikailag és hangzásminőségileg nagyon jól megállják a helyüket még a nemzetközi palettán is. Így nem is véletlen hogy Németországtól, Anglián át Csehországig mindenhol megfordultak már. a srácok.
Gyakorlatilag nincs olyan pontja az albumnak, amibe bele tudnék kötni. A keveréshez külön gratulálok Hidasi Barnabásnak. Nincs mit mondanom...

10/10

http://www.facebook.com/audiolovenation


Len