2012. október 16., kedd

Mike Malyan ~ Monuments

Sikerült elcsípnem a Mike Malyan-t a Monuments dobosát egy rövid interjúra. Beszélgettünk a srácok nemrég megjelent nagylemezéről, a Gnosis-ról, a hamarosan induló Euroblast turnéról és Mike szerepléséről a Peripheryben!

Üdvözöllek itt a Blackbird Music Blogon!
Szóval végre kiadtátok a Gnosis-t. Szerintem egy hatalmas álmotok vált valóra, te hogy érzed?
Nagyon megkönnyebbültem hogy végre kint van az anyag. Ez volt a tetőpontja a több évnyi munkának. Már két éve megvolt a dalok végleges formáját, még mielőtt bárki hallhatta volna őket. Szóval amikor végre kikerültek nagy teher esett le a vállunkról.

Melyik a kedvenc riffed vagy dallamod a lemezen?
A Denial-ban van pár remek groove és nagyon szeretem Browne dallamit a Doxa-ban és a The Uncollective-ben.

Kérlek mesélj az albumborítóról! Fantasztikus!
Mindannyian hoztunk néhány dizájnt különböző művészektől, körülbelül egy hónappal az az album befejezése előtt. Aztán egy héttel zárás előtt már megvolt a végleges verzió, de nagyon nem olyan volt mint ahogy mi elképzeltük. Szóval szóltunk egy barátomnak Fall Mckenzie-nek, aki itt él közel hozzám és Browe-hoz, hogy jöjjön át és mentsen meg minket. Másnap jött és hozott pár skiccet amit a lemez fő témái alapján készített. Teljesen levett minket a lábunkról. Egészen a holtvonalig éjjel nappal dolgozott. Nem is lehetnénk boldogabbak az eredménytől. Hihetetlenül tehetséges a srác. A weboldalt és a merch dizájnt 99%-ban ő csinálja nekünk már a Monuments kezdete óta, jó hogy számíthatunk rá a nagy mérföldköveknél.

Adam mesélte hogy elég sok szoftvert használtatok az album felvételekor. Hogy rögzítetted a dobot?
Kevertük az élő és a programozott felvételeket a lemezen. Három részletben vettük fel a szettet. Először csak a lábdobot egy szobában, aztán elvettük a cuccot máshova és felvettük a pergőt meg a tamokat, utána pedig külön a cineket. Végül a hiányzó elemeket felvettük Superior Drummer 2-vel és különböző SDX kiegészítőkkel.

Milyen cuccot használsz élőben?
Többnyire a DW Collectors Maple vagy Pearl Vision Birch szettemet használom, kivéve ha osztozunk a cuccom más bandákkal vagy ha bérelnünk kell, ahogy az Euroblast Tour-on is. Amúgy Vic Firth dobverőket  és Sabian + Paiste cineket használok. Lényegében csak egy elcseszett összeállítás azokból a cuccokból amit olcsón találtam és megtudtam venni.

Hamarosan megkezdődik a nagy turné, mely országokat várod a legjobban?
Alig várom hogy lássam Norvégiát, Svédországot, Dániát és Finnországot. De Olaszország is nagyszerű lesz. Mindig is elakartam menni egy városnézésre Olaszországban és játszani akarok Prágában is. Na meg Németország, a sok jófej ember és a nagyszerű sörük miatt. Szeretek utazni.

Terveztek egy klipet vagy legalább egy stúdiónaplót kiadni a turné bulijairól?
Fogunk pár dolgot rögzíteni, de elég nehéz nehéz dokumentálni a dolgokat miközben minden rohan. De majd igyekszünk. :D

Játszottál a Peripheryvel a Brit turnéjukon. Mesélj róla!
Ez volt a legdurvább "utolsó perces" dolog valaha. Egy vasárnap délután másnaposan arra keltem, hogy Matt  Halpern küldött egy üzenetet hogy nagy szüksége van a segítségemre. Az első gond az volt, hogy másnap hétfőn, Reading-ben kellett lennem és 24 óra alatt annyi dalt kellett megtanulnom amennyit csak tudtam. De valahogy megoldottam és ahogy ment a turné sikerült még párat megtanulni. Mindent összevetve, nagyszerű élményt volt. Szeretem azokat a srácokat. :)

November 11.-én játszotok Magyarországon. Üzensz valamit?
Jó lesz ha felkészültök pár súlyos groove-ra, mert keményen rátok fogjuk zúdítani őket.

Köszönöm a válaszokat haver! Minden jót kívánok nektek a turnéra!
Kössz tesó, alig várom hogy találkozzunk!

http://www.facebook.com/thisismonuments?fref=tsLen