2012. július 30., hétfő

Rise in Afterlife

A fiatal pécsi jelenség 2009-ben született, egy fellépés kedvéért, majd idővel komolyabbra fordult. A srácok eleinte feldolgozásokkal nyomultak, majd idővel íródtak súlyos, saját nóták is.
Na de milyen nóták? Hát kemény, darálós klasszikus metalcore nóták, néhol matekos, progos témákkal megfejelve.
A modern és kreatív gondolkodásukat bizonyították nem rég egy érdekes koncerten is, ahol a SoulVoid mindenese vendégeskedett samplerként, hogy még izgalmasabbá tegye a dalokat egy kis elektronikával.
Angolul hörögnek, kárognak és énekelnek is. Jó hogy néhol feloldja a hörgést néhány tiszta dallamos sor. Dalszövegileg pedig elég komoly témákat feszegetnek. Az alább linkelt nótáról például így mesélt nekem Fenyvesi Róbert énekes:
"A szám maga a jellemfejlődést/változást hivatott bemutatni egy nagyon hosszú utazás allegóriájával, a lényege, a fő üzenete az, hogy ha valaki jobb ember szeretne lennie/el szeretné érni a célját, azért neki kell TENNIE és ERŐLKÖDNIE, mert más nem fog segíteni rajta ("segíts magadon, Isten is megsegít"). Noha maga az utazás nem veszélyes - legalább is nem tűnik annak -, az útról, az utadról nagyon egyszerű letérni, hogy aztán elvesztve azt soha ne érje el az ember a célját (ami a számban a bizonyos "a place far beyond our sweetest dreams"). Ilyen pld az önelégültség, hisz ha már meg vagy elégedve magaddal, nem akarsz majd jobb lenni, így megrekedsz az úton. A refrén arról szól, hogy a legtöbb probléma fő katalizátora pont az, hogy az emberek egyre inkább nem törődnek egymással, mi több, szándékosan szúrják egymást hátba, néha csak azért, hogy a másiknak rosszabb legyen, ez vezet az egyre több törött, romlott személyiséghez akikkel tömegével találkozhatsz ha kimész az utcára."
Ha szeretnétek látni a srácok élőben, akkor hamarosan Pécs mellett, Pogányban a P-Day fesztivál keretein belül, néhány másik zenekar társaságában zúzhattok egyet velük. :)
http://www.facebook.com/events/247108465408222/
Ha tetszik amit a srácok csinálnak, akkor kövessétek őket Facebook-on, hiszen hamarosan egy kislemezzel is jelentkeznek.

http://www.facebook.com/riseinafterlife


Len