2012. április 23., hétfő

Mors Silens

A mezőberényi Mors Silens 2005 nyarának végén alakult, Iron Maiden, Metallica, Slayer stb. dalokat játszó zenekarként. Bár az első koncertjükön már kóstolgatták a dallamos death-metal zenéket, a stílussal ténylegesen csak 2006 tavaszán kezdtek el foglalkozni, mikor csatlakozott a zenekarhoz Fekete Csaba.
Bő félévvel később, négy dal meg is jelent egy Promising Redemption című demó anyagon.
Miután a srácok az ország több pontján is bemutatkoztak, 2008-ban egy újabb négyszámos anyag született Doomed To Suffering címmel. A szépen kidolgozott, kiforrott új nótákra nagyon jó visszajelzéseket kaptak, így újra sok lehetőségük adódott, hogy élőben is megszólaltassák a programjukat.
A csapat most is folyamatosan dolgozik az új zenéin.
Milyen zenéről is van szó? Na igen. :)
A Mors Sliens leginkább a melodic-death-metal fiókba illik, de mint a legtöbb zenekarnak, nekik is valahogy kilóg a lábuk.
Alapvetően egy nagyon sötét skandináv jellegű, angol nyevű klasszikus melodeath hangzással találjuk magunkat szemben, de helyenként felfedezhető, hogy a zenekarban valaki sok black-metalt is hallgat. :)
Nem egy nótában észrevettem hogy a billentyű sávok el hajlanak néhol gótikus néhol keleties irányba, amivel sokkal színesebbé teszi a zenét.
Érdemes figyelni a srácok Facebook oldalát, hátha a környéketeken játszanak a közeljövőben, akkor pedig kötelező megnézni őket! :)

http://www.facebook.com/pages/Mors-Silens/195127467177874
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001563350359


Len