2012. április 30., hétfő

Angela Gossow(Arch Enemy) ~ Gondold át. Kétszer.

Az Arch Enemy vokalista Angela Gossow néhány napja egy érdekes levelet tett közzé, hogy picit felnyissa a rock/metal zenét kedvelők szemét.

"A metál rajongók már nem veszik meg a zenét, ingyen letöltik. A kiadóknak nincs többé bevétele a metál zene eladásából.

A kiadók először meg fogják szüntetni az irodáikat és hasonlók, aztán dobni fogják az összes olyan csapatot, akiknek nem veszik a lemezeiket. Első körben a metál zenekarok repülnek.

A zenekaroknak nincs többé kiadóhátterük, nem lesz turné támogatás, tehát elveszítik a lehetőségüket hogy kialakítsák az élő profiljukat. Ez volna a fő bevéli lehetőség.

Ez turné/koncerthiányhoz fog vezetni úgy általánosságban.

Sok zenekar többé nem fog megélni turnébevételekből, mert nem kapnak jó ajánlatokat. Főleg az újabb bandák. Le fognak állni a turnékkal, te pedig csak ugyanazokat a régi zenekarokat fogod látni élőben(Metallica, Iron Maiden), nem pedig az underground kedvenceidet, mert ők többé nem engedhetik meg maguknak.

Ha a zenekarok többé nem tudják eladni a zenéjüket és nem tudnak megmutatkozni élőben, fel fognak oszlani motiváció és jó visszajelzések hiánya miatt.

A metál szféra rengeteg innovatív, izgalmas és egyedi csapatot fog elveszíteni és nagyon sok rajongó soha nem fogja a kedvenceit élőben látni.
Milyen unalmas előretekintés a jövőbe...

Ez mind a te kezedben van, akárhányszor letöltesz egy zenét ingyen, csak bedobsz egy szavazatot az "Engem nem érdekel hogy a kedvenc zenekarom" dobozba.

Gondold át. Kétszer."


Len