2011. december 1., csütörtök

Matolcsi Péter ~ Schecter Jeff Loomis NT VRS

Íme megjelent az új rovatom! :)
Gondolom sejthető, hogy tapasztaltabb zenészeket fogok megkérni arra, hogy beszéljenek kedvenc gitárjukról, dobjukról, vagy erősítőjükről. Ezzel segítenek nektek, hogy megismerjetek néhány olyan modellt amit eddig még nem, de az is lehet hogy az ő segítségükkel tudjátok majd kiválasztani álmaitok hangszerét. :)
Első vendégem Matolcsi Péter. :)

Jó napokat hölgyek és urak, Peca vagyok, az Absent Distance-ben gitározom, és elsőként ért az a megtiszteltetés, hogy a gitáromról beszélhetek ebben a rovatban.
Egy Schecter Jeff Loomis NT VRS modellt használok, iszonyat elégedettséggel:). Nem vagyok egy nagy Loomis-fan, a gitár konstrukciója miatt esett rá a választásom. Egy olyan hangot akartam kitekerni/hallani, ami egyféleképp steril és "szőrtelen", pregnáns és agresszív, viszont ezzel együtt fényes és érthető. Nyilván nem egyedül a gitár fogja elvinni a hátán az egész soundot, de nagyon fontos részletek múlnak rajta.
Az egyik legjelentősebb dolog a választás során a test anyaga volt, ami ennél a hangszernél kőris. Sajnos elég kevés kőris testű héthúros van a piacon érthetetlen módon, úgyhogy főleg olvasgatás, meg fórumokon való okosodás előzte meg a vásárlást; viszont 110%-ban hozta a fejemben összetákolt elvárásokat:). A nyak és a 24 jumbo bundos fogólap juhar, ami ragasztással csatlakozik a testhez (, és nem utolsó sorban irdatlan gótkeresztekkel van díszítve:D). A gitár két db EMG 707-es aktív szedőt kapott, egy hangerőpotit, egy háromállású pickupváltót, valamint Grover kulcsokat. A 26,5"-os menzúra 1-1 végén egy TonePros híd, és egy Graptech nyereg található.
Már csak a fákat megnézve lehet következtetni, hogy főleg inkább a magasak domin

álnak, így a pincébe hangolás után nem válik a hang egy érthetetlen mély böfögéssé, plusz nagyo
n attackos, gyorsan induló. Nekem személy szerint az EMG-kkel sincs bajom, szép nagy jellel tolj
a ki azt a széles frekisávot, amit felszed.
A fenti tulajdonságokkal együtt érdemesnek tartanám leírni nagyvonalakban azokat a cuccbeállításokat, amik által számomra mégjobban kidomborodott az, hogy mennyire nagyszerű ez a gitár:). Alapvetően nem használunk sok gaint. Pont annyit, amennyitől elkezd harapni az egész. Mélyek nagyjából középtájt, elenyésző magas, viszont közép és presence koppig. Ezáltal eltűnik a zizi, a kosz, meg a zsé betű, de megjön a fény; egy artikulált, fémes, és mégis böszme , vastag hang lesz az eredmény.http://www.facebook.com/absentdistance

Len