2011. december 8., csütörtök

Kovács Zoltán ~ Scehecter Riot 5/Stiletto Studio 5

Elcsíptem a Depressziós bőgőst Kovács Zolit, hogy beszéljen egy kicsit a drágaságairól. Igyátok szavait! :)

Üdv mindenkinek!
Zoli vagyok, a Depresszió zenekar basszusgitárosa. Ezennel szeretném bemutatni nektek a hangszereimet, amelyek nagyon rövid idő alatt – mondhatni azonnal – a szívembe zárták magukat. Mindkét balta Schecter márkájú, az egyik egy Riot 5-ös, a másik egy Stiletto Studio 5-ös.
A Riot a sorozatgyártott modellek csúcsát képviseli árban, és kivitelezésben is. A test viszonylag nagy (legalábbis a jelenlegi trendekhez képest), viszont egyáltalán nem nehéz, a súlyelosztás pedig kiváló. A kidolgozás gyönyörű, és nagyon harmonikus: mondhatni gyönyörű a kicsike! :)
A test anyaga kőris, jávor fedlappal, erősítés nélkül megszólaltatva is szépen rezonál. A nyak a szokásos öt rétegű jávor-dió kombináció, 35”-es hosszúsága pedig további biztosíték az érthető, artikulált basszushangokra, és a hosszú lecsengésre. Modern, mélyre hangolt zúzdáknál ez a két adottság nagyban megnöveli a hangszer értékét, magyarul: Ha a pincébe akarsz hangolni, újíts be egy 35”-es menzúrájú bézt! :)
A kőrist hangi adottságai igazi all-round hangszerré teszik. Sehol egy zavaró, tolakodó frekvencia,cserébe telt, böfögős, vastag hang. Nagyon kiegyenlítetten szól minden tartományban, és kialakításából adódóan baromi kényelmes, jól játszható hangszer. Nem zörög, nem fullad, nem hamis. Ja! És testen át is húrozható a kétfunkciós húrlábnak köszönhetően! Két sávos aktív elektronika, és EMG hz hangszedők segítenek az ideális megszólalásban.
Minden játékstílust kedvel, és tökéletesen kiszolgál: a tapping, és a slap is nagyon szépen, érthetően szól rajta.
A másik modell, amelyet a lemezfelvételnél, és az utóbbi időben a koncerteken is használok a Stiletto Studio 5-ös.
Ez a modell kisebb testű, egyszerűbb kivitelezésű, de szintén szemet gyönyörködtető köszönhetően a mahagóni vörösesbarna színének. A test tehát mahagóniból készült, és egy bubinga topot kapott. A nyak itt is öt rétegű jávor-dió kombináció, és szintén 35”-es hosszúságú, mint szinte mindegyik Schecter modell. Mindkét modell átmenőnyakú, és a Stiletto-ban is EMG hz szedők vannak, viszont helyet kapott ebben a modellben egy három utas, 18v-os aktív elektronika, úgyhogy a lehetőségek határtalanok! :)
A gitár minden fekvésben tisztán szól, nem hamis, ami nagy erény stúdiózásnál! A sustain(lecsengés) itt is szép hosszú, egyenletes, a hangzás pedig ütős! Ha A kőrisre azt mondtam ,hogy böfög, akkor ez röfög. Nagyon karakteres középtartománya a mahagóninak köszönhető, a hang kerek, de itt sincs zavaró tartomány. Viszont mindenen átszól, úgyhogy metal zenekarok figyelem!
Itt van a hangszer, amit kerestetek! :) Nálam eddig minden szituációban teljesítették az elvárásokat. A H-húr a Riot-on, és a Stiletto-n is nagyon szépen, érthetően szól, nem fullad be, ami az extra hosszú menzúra és az igényes kialakítás,
és összeszerelés eredménye.
Az eddig leírtakból kiderül, hogy maximálisan elégedett vagyok ezekkel a basszusgitárokkal, eddig még semmilyen szituációban nem hagytak cserben. Zárásként még annyit fűznék hozzá, hogy ezen hangszerek ár/érték aránya messze veri a versenytársakat, hibázni tehát nem lehet velük! Aki nem hisz nekem, zúzzon el valamelyik Hangszerarzenál kirendeltségbe, és bőgesse meg ezeket a gyönyörűségeket!:)
Zoli