2011. október 21., péntek

The Ritual

A The Ritual egy nem rég debütált olasz csapat. Magukat dallamos core csapatnak mondják, de azért jóval többről van itt szó. :)
A zenekart 2002-ben Marco Obice(ének/gitár) és Luca De Vito(dob) álmodta meg. Alig tizenkét évesek voltak akkor még. Nem igazán szerettek volna semmi komolyat, csak zenélni együtt.
Miután megtanultak hangszereken játszani, 2008-ban elkezedtek egy Trash-metal projektet és sok-sok tagcsere után Marco Pastorino(gitáros) és Luca G. Negro(basszusgitár) csatlakozásával az álom kezdett valósággá vállni.
A zenéjükben modern felfogásúak. Elég sok metal-coreos elem található a dalaikban, de igyekeznek a dallamos énektémára fektetni a hangsúlyt. Marco jóvoltából elég komplex, technikás, magávalragadó gitárriffeket, szólókat is hallhatunk.
Az első demóikat házilag rögzítették 2008-ban, majd szerződést kötöttek a Baker Team Records kiadóval és felvették a lemezüket az Authoma stúdióban 2010-ben.
A munkálatok hat hónapig tartottak, de végül tökéletesen megvalósították azt, amit megálmodtak.
Néhány hete klipp is érkezezz az album első dalához.(Az 40. heti klipmustrában szerepelt is)http://www.facebook.com/theritualcore
http://www.theritualcore.com