2011. október 19., szerda

Keeper of Dreams ~ új dal, villáminterview

Keeperék új dallal készültek nektek. Nekem jutott a megtiszteltetés, hogy bejelentsem egy gyorsinterjú keretein belül. Lássuk! :)

Na mesélj Marci, mi történt a legutóbbi interview óta a zenekarral?
Röviden, tömören: Újra nekilendültünk az élőzenélésnek, ami már elég régóta csak minimális szinten működött nálunk. Inkább a számírással és számfelvételekkel voltunk elfoglalva, de közben a próbák sehogy nem akartak összejönni. Ezért döntöttünk úgy, hogy saját termünk lesz saját cuccokkal. Azóta már javában zenélünk, a felvételek eredményét pedig itt lehet hallani.Talán lemezzel készültök?:)
A távlati cél mindenképpen az, igen, de egyenlőre még az alapanyag készítése folyik, nem közvetlen módon a lemezre hajtunk. Azt viszont kitűztük magunk elé, hogy most megtöbbszörözzük a tempot a számok összerakása terén, mert kicsit túl sokat időztünk az eddigiekkel. Van is már a Kétoldalak világán kívül 2 számunk, amik szinte csak kidolgozásra várnak.

Terveztek esetleg nagyobb koncerteket, esetleg turnét?
Az első koncertünk/koncertjeink decemberben lesznek Budapesten. Még nem akarok semmit elkiabálni, de elképzelhető, hogy lehetőségünk lesz ismét egy példakép zenekar társaságában játszani. Még nem biztos, úgyhogy ezt tovább nem részletezném. A programot illetően már korábban járt körbe egy hír: Az új számaink mellett Tamás kolléga projektjének, az Anafora számait fogjuk bemutatni. Amint úgy érezzük, hogy sínen vagyunk az élő teljesítményt illetően, gőzerővel elkezdünk szervezni koncerteket az ország több pontján. Nyárra pedig a Message from the Otherside zenekar hívott minket egy közös turnéra, mellettünk az Absent Distance-el.

Na de meslélj egy kicsit az új dalról, megint egy új arcotokat mutattátok meg. :)
Igen, azt hiszem jó a megfogalmazás. Ennek az is lehet az oka, hogy ez az első szám amit teljes egészében Dani írt, és nem én. Az énekdallamokért persze Tomi volt a felelős, és ő írta a szám közepén hallható szimfonikus részt is. Büszke vagyok erre a számra, szerintem nagyon hangulatos lett. Elég atmoszférikus hangulatúra sikeredett, főleg a dal elején hallható széteffektezett gitártéma miatt, de az is benne van, hogy végig futnak a szám közben akkordbontások tiszta gitáron. Nem a magyar szöveg az egyetlen ami újdonság ebben a számban, hanem az is, hogy ez az első, ami 8húros gitárral készült, és ki is van használva mindegyik húr.

Hogy hogy magyar szöveget írtatok?
Már régóta gondolkoztunk azon, hogy próbálkozzunk magyar szöveggel, hiszen köztudott, hogy a magyar közönség sokkal inkább vevő anyanyelvének dalszövegeire. Tomi egyébként is sokkal jobban szereti a magyar szövegeket, és mivel az Anafora számokat ismervén tudtuk, hogy jó szövegeket is ír, így belevágtunk. Nem ez az első szám amire készült magyar szöveg, próbálkoztunk már a Never Enough és a Columbo's Wife-nak is magyar megfelelőt csinálni, de azok még nem készültek el teljesen. Jó lenne, ha tényleg több embert megfogna itthon ez a szám, ha más nem a magyar szöveg miatt.
A metal szerelmeseinek pedig üzenjük, hogy nem kell megijedni: Nem hagyunk fel az ordítós vokálokkal sem, ebben a számban viszont nem éreztük szükségét. Az első verzióban volt benne hörgés, de erőltetettnek éreztem, egyáltalán nem passzolt a szám hangulatához. Ezért kikerült belőle.
Viszont a következő szám amin dolgozunk egy gyors tétel, abban biztos, hogy lesz jóféle ordibálás. :)

Várjuk a folytást. :)
Ha tetszett a videó, osszátok meg minél többen!! :)