2011. október 13., csütörtök

Gőcze Máté - SoulMirror/Niqhtquest

Egyelőre még igazából semmit nem lehet rólatok tudni. Mesélnél róla kik is vagytok ti?
Mi úgy szoktuk megfogalmazni, hogy progresszív szimfónikus metál, egy kis színházias beütéssel! Először amit fontos megemlíteni a felállással kapcsolatban, hogy két énekesünk van. Gáspár Emőke az operás énekvonalat képviseli, Götz Attila pedig a musicaleset. Ati (többek között) a Pécsi Nemzeti Színház oszlopos tagja, illetve Emőke is részt vett több darabban is anno. Kovács Péter „Cliff” billentyűs, őt a Perfect Symmetry zenekarból lehet ismerni, illetve rövid ideig a Virrasztók csapatának is tagja volt. Kelemen Ákos a mély húrokat bűvöli, vele a Nirhuana névre hallgató Nirvana tributeban találkozhat még a nagyérdemű, dobok mögött pedig egy (még) ismeretlen tehetség, Monoszlai Betti ül, illetve vagyok még én a 6 húrossal! =)

Kinek az ötlete volt a dolog?
Cliff és Emőke ötlete volt a zenekar, alakulás szempontjából már nem számítunk fiatal zenekarnak, sokáig nem voltak meg a megfelelő tagok, rengeteg hiányos próba volt, stb.. Először szinte csak feldolgozások és 1-2 saját számnak az ötlete volt meg, a rendes munka csak akkor kezdődött el mikor kialakult a teljes felállás.

Úgy tudom elég hamar koncertképessé válltatok. Ilyen könnyen összseszoktatok?
Ez a fenti válaszomból kiderül, hogy nem teljesen igaz =). Abból a szempontból igaz, hogy pár hónapja próbáltunk teljes zenekarként, mikor jött az első koncertünk (2010.04.24. – IH billentyű, a Perfect Symmetry vendégeként a 15-ik születésnapjuk alkalmából). Úgymond „kénytelenek” voltunk hamar összeszokni, de mi is úgy éreztük, hogy egészen hamar egységesnek volt mondható a zenekar, pozitívan álltunk hozzá első fellépésünkhöz, és jól is sikerült!Nem is olyan régen jelent meg az első demótok, mesélnél róla?
Ez sem pontosan igaz, ugyanis egyelőre csak egyetlen szám van készen a demoról. Dolgozunk a többi dalon is, ugyanis van kész saját számunk bőven, csak a felvételek nem haladnak kellő sebességgel. Az első dal, amit publikáltunk a Fegyvert Küld az Ég! (http://soundcloud.com/soulmirror/fegyvert). A dalszöveg Emőke kezét dícséri, aki ápolónőként dolgozik, és egy betege szenvedése ihlette a dalt, rá kívánunk ezzel emlékezni.
A dal meghallgatható a fenti linken, és ingyenesen le is tölthető!

Milyen visszajelzéseket kaptatok?
Nem kaptunk sok visszajelzést egyelőre, de amiket igen, azok mind nagyon jók, sőt! Mindenki úgy kezeli a felvételt, mintha valami véglegeset kapott volna a kezébe, pedig ez csak egy házilag készített demo, ez még nagyon messze van a stúdiófelvételtől! =) Egyelőre ezzel csak nagyobb ismeretségre szeretnék szert tenni, meg szeretnénk mutatni hogy kik vagyunk.

Milyen terveitek vannak? Lemez, nagyobb koncertek, klip?
Rövidtávon a demo folyamatos bővítése, ahogy elkészülünk felvételekkel, folyamatosan fel akarjuk rakni őket majd az internetre. Ezen kívül holnappal sajnos eléggé le vagyunk maradva, már nagyon ideje lenne, sajnos a mai világban honlap nélkül egy zenekar halott. Budapesten fogunk játszani November 14-én, illetve szintén Novemberre egy pécsi koncert is szervezés alatt van. Hosszú távon leginkább a számok tökéletesítése és egy nagy stúdiófelvétel van tervbe véve, de ez még a jövő zenéje! =)

Úgy tudom elég nehéz nálatok próbát összeegyeztetni, mert mind máshol laktok/dolgoztok/tanultok.
Alapvetően az egész zenekar pécsi, de jelenleg én Budapestre járok egyetemre, Emőke és Ákos pedig Angliában vannak 1 vagy 2 évre. Eleve amikor én otthon vagyok akkor szokott próba lenni, viszont így most tartalékon működünk és leginkább a számírásra koncentrálunk. A koncertek is azért Novemberre vannak szervezve mert 2 hétre hazalátogatnak Emőkéék, és csak ekkor lesz teljes a zenekar.

Te vagy ugye a Nightquest gitárosa is. Ott mi a helyzet?

A Nightquesttel most egy nagy dologra készülünk! Felvettük a Rockmaratonos koncertünket egy remek videó stábbal, és jó minőségű hanggal. Jelenleg ennek folyik a keverése, és amint ez kész lesz, akkor megosztjuk egy nagy újítás keretében új honlappal, új promo képekkel és új dalokkal!

Várhatók nagyobb koncertek mostanság?
November 14-én ünnepeljük az 5 éves fennállásunkat, és a SoulMirror-el karöltve egy nagyszabású ingyenes koncertet adunk Budapesten a WhiteFül Music Pubban régi tagokkal, vendégekkel, és meglepetésekkel fűszerezve! Illetve „otthonunkban” Pécsett is megünnepeljük 5 éves fennállásunkat, a Wisdom vendégeként játszunk egy szintén ingyenes bulin November 26-án a ZION-ban!

Elég sok tagcserétek volt az elmúlt időkben, mi volt ennek az oka?
Soknak nem mondanám a tagcseréket, inkább egy instabil időszakot éltünk át. Zana Péter „Kenny” és Vincze Zoltán „Halál” kiválása után gyorsan megtaláltuk az új és nagyon tehetséges dobosunkat Bene Gábort. Vele az első próbától fogva imádjuk az együtt zenélést, nagyon érzi a hangszerét, és nagyon jó tagja a csapatnak! Basszusgitárost viszont nehezen találtunk, kisegített minket két jó barátunk, Tímár Péter András „Timm” (Ex-Skru) illetve Cserdi Imre „Imi” (Ex-Gyöngyvér, Moulin Rose) amíg kerestük állandó mélyhúrosunkat. Végül megtaláltuk Pokriva Péter „Peti” személyében, és ezzel a lépéssel már gyakorlatilag budapestivé vált a zenekar majdnem teljesen, hiszen Anna és én itt tanulunk, Gábor és Peti pedig itt élnek, már csak Fekete Péter „Kefe” maradt tősgyökeres pécsi.

Ott terveztek újabb demókat felvenni?
Demot semmiképpen nem, de a Rockmaratonos koncertfelvétel remélhetőleg nem az utolsó!

Más hangszeren játszol egyébként a gitáron kívül?
Abszolút csak hobbi szinten szintetizátorozok és dobolok, illetve ha valaha a kezem ügyébe akad bármilyen hangszer, akkor nem bírom lerakni addig ameddig meg nem tanulok rajta legalább egy értelmes dolgot eljátszani! =) Idővel szeretném magasabb szintre emelni több hangszeren is a tudásom, de ez nagyon lassan halad 2 zenekar és az egyetem mellett.

Milyen gitárt/hangcuccot/effektet használsz?
Egy custom Ibanez RG-m van, amelynek a teste Sasvári Géza gitárkészítőmester kezét dicséri. A Nightquestben még használok egy Vester The 1400-t, ami igazából Kefe tulajdona, de már évek óta csak én használom! =) Effektnek egy Boss GT-8as a hű társam immár 6 éve. Van egy 412-es ládám Celestion hangszórókkal, csak sajnos erősítő nincs még hozzá, de majd idővel az is meglesz! Használok még egy AKG SR40-es wirelesst. Koncertezéshez ezeket használom, a többit fölösleges említenem, tele vagyok én is rengeteg „kacattal” mint minden zenész! =)

Örülök hogy itt voltál velem. Sok sikert kívánok a továbbiakban!! :)

Köszönöm szépen!

http://www.soulmirror.hu
http://www.facebook.com/pages/SoulMirror/177721415609780
http://soundcloud.com/soulmirror

http://www.nightquest.hu
http://www.facebook.com/nightquestband
Koncertszervezés: nightquestband@gmail.com, +36305532163