2011. szeptember 13., kedd

Solution .45

Hallott valaki az új skandináv szupercsapatról, a Solution .45? Az utóbbi időben elég sok, gyenge, kevésbé technikás, unalmas, semmi újat nem mutató death-metalnak tűnő csapat tűnt fel, majd tűnt el a süllyesztőben. Erre a helyzetre született a 45-ös megoldás nevet viselő banda. Lássuk kik is ők.
Gyakorlatilag egy finn-svéd all-star felállásról van szó amit Jani Stefanovic(Miseration, Esence of Sorrow, Divinefire) gitáros alapított, a méltán ismert és sikeres énekessel Christian Alvestammal(Miseration, ex-Scar Symmetry) 2007 végén.Még mielőtt a csapat megszilárdult volna, Jani távozott a csapatból azzal az indokkal, hogy nem szeretné ha végül Scar Symmetry klónná válnának. A végső felállás, Christian mellett, Patrik Gardberg(Torchbearer, The Few Against Many, Ammotrack) és Tom Gardiner(Hateform) gitáros, Anders Edlund(Angel Blake) basszusgitáros, és Rolf Pilve(Miseration, Esence of Sorrow) dobos lett.

2008 őszén adták ki 8 számos demójukat Clandestinity Now címmel, Tomas "Plec" Johansson producer szárnyai alatt.
Majd 2009 decemberében látott napvilágot a csoda, az For Aeon's Past nagylemez. A korongon közreműködött a Dark Tranquillty vokalista Mikael Stanne, mint dalszöveg író és Mikko Härkin(ex-Sonata Arctica, Esence of sorrow) billentyűs is.
Erős, technikás, progressive, dallamos death-metal lemez született, komplex, tartalmas szövegekkel, színes szólókkal, durva agresszióval és komoly érzelmekkel. Nem is kell talán többet mondani róla, hiszen elég végig nézni a lemezen szereplő zenészek névsorán.
Mikor az ember úgy érezné, hogy nem lehet felülmúlni az alkotást, akkor kapunk egy olyan hírt 2011 augusztusában, hogy Jani végül visszatért a csapathoz. Így a következő lemezen 3 szólógitáros fog szerepelni. Ízelítőnek keressétek meg a csapat első demóját, ingyen letölthető a neten.
Vegyétek meg, hallgassátok, lájkoljátok, terjesszétek!http://www.facebook.com/solution.45.official
http://www.solution45.net
http://www.myspace.com/solution45