2011. szeptember 22., csütörtök

Köteles Leander a lavina élén

Rászedtem egy rövid kérdezz-felelek-re, a hazánkban hódító Leander zenekar szülő attyát, Köteles Leandert. :)

A Leander előtt bizonyára volt már pár zenekarod. Tudunk a Babylonról. Mesélnél róla hogy milyen csapataid voltak?Az első zenekaromat 15 éves koromban csináltam, ott csak basszeroztam. Aztán felkerültem Budapestre, Csaba barátommal megcsináltuk a Babylon zenekart, ahol már énekes-gitáros posztban voltam, de nem igazán voltak nagy sikerink, szóval a barátság megőrzése érdekében, inkább szétdurrantottuk a zenekart

Miért pont a basszusgitárt választottad fő hangszerednek?
Mert ezt találtam otthon apunál. :) 2 évig forditva játszottam rajta, gondolom a zongora miatt.

Milyen szerepet tölt be a zongora a zeneiségedben?
A zongora véleményem szerinte a legkifejezőbb hangszer, a legnagyobb tartományt fogja át, 10 újjal lehet játszani, csak sajnos nem lehet rajta tremolózni. :)Kik a kedvenc zenészeid/zenekaraid és mennyire vannak hatással a zenédre?
Túl sok van ahhoz, hogy kiragadjak belőle, de általában pont az inspirál, hogy olyat játszunk, amit más zenekarokból hiányolok.

Melyik a kedvenc lemezed?
A platina. :)

Hangoztatod nagyon, hogy popos zenét csinálsz.. Na de ha komolyan kellene behatárolnod hogy milyen stílusú a zenekar, mit mondanál?
Mivel szinte minden dalunk előadható egy szál zongorával vagy gitárral, tényleg közel állunk a pop-rock kategóriához. De ugyan ilyen közel van az európai melodikus metál is. Tököm se tudja, ami kijön… :)

Sikerült ugye lemezszerződést kötnötök. A készülő lemeztől mit várhatunk? Miről fognak szólni a dalok?Szex, szerelem, gyengédség, halálhörgés siralom. :) Valamikor január elején jelenik meg az eddig dalokkal és még pár újjal. Angolul és magyarul, újra felvéve, újra keverve.

Sok interjúban olvashattunk már Attiláról és Jozzyról, de Béláról az új dobosról még nem igazán. Mesélnél róla ki ő?
Béla egy gép, olyan az idegrendszere mint egy betonkocka. :) Emelett iszonyatosan kreativ és nagyon jó ember.

Sok fellépésetek volt mostanság. Mi volt a legszebb élményed?Végigfesztiváloztuk az egész nyarat, de talán a saját koncertek a legjobbak, mint egy Zp vagy Dürer, mert van időn átgondolni, készülni, beállni és igy mi is legtöbbet tudjuk nyújtani és ez a közönségen is érezhető.

Ugye már beszélgettünk korábban róla, hogy fontosnak tartod a videóklipes témát. Elmondanád a többieknek is hogy mit gondolsz erről?
A mai világban fontos, hogy azonnal tudj hatni. A szem gyorsabban nyomja a jelet az agynak, szóval ha sikerül átlépned az ingerköszöböt úgy, hogy szinkronban van a zene és kép, akkor jól csinálod, nehéz tudomány ez. :D

Mit üzennél a még kevésbé sikeres zenésztársaidnak?
Mi sücc kis szűcs, tán sós húst sücc kis szűcs. :)http://www.Facebook.com/MusicLeander
http://www.Myspace.com/MusicLeander
http://www.LeanderMusic.com