2011. szeptember 5., hétfő

Brian 'Head' Welch

Emlékszik valaki arra a befont hajú, őrülten játszó gitárosra, akinek a Kornból való távozása, az annak idején sokakat magával ragadó csapat súlyos romlását okozta? A gitárosra akinek a riffjei és hát borzongató, vízhangos magas témái belemásztak az ember agyába és bólogatásra késztetett mindenkit? Ő volt Brian 'Head' Welch.
A 23 éves Head alapította a Korn-t Reginald "Fieldy" Arvizu basszusgitáros barátjával együtt. A Korn siker történetét pedig mindenki ismeri. A mélyre hangolt gitárok, az őrülten slappelő basszus, a dobos csodagyerek és a jellegzetes énekhang tökéletes recept volt.
No de most nem a Kornról szeretnék beszélni.
Miután Head távozott a csapatból, egy időre hanyagolta a zenélést drog és alkohol problémák miatt. Sok súlyos magánéleti problémával kűzködött és ebből a kiutat a valláson keresztül találta meg.
Erről persze megvan a magánvéleményem, de eszem ágában nincs támadni ezért, mivel ő nem akar hittérítő szerepbe lépni és erőszakosan kántálni. :)
Viszont a már megjelent szóló lemezén szereplő nóták között akadt, amin eléggé erősen vallásos témáról beszélt.
Ja igen! Szólólemez... mert hogy olyan is van. Bár Head megfogadta hogy többé nem zenél, az ihlete nem hagyta nyugodni, így egyedül összedobott egy kis EP-t Into The Light- The Testimony címmel, majd később egy teljesen önálló Save me From Myself albumot.Egy nagyon jól megszerkesztett, összetett lemezt hallgatunk. Ami már ismerős lehet minden Korn kedvelőnek, hogy tele van a már említett vízhangos, magas gitárdallamokkal. Sőt, gyarkan ezek viszik a számokat. Head hű maradt a kedelt 7 húros Standard A hangolásához is. Tehát alapjáraton erősen Kornos hangzást kapunk, de annál mégis jóval több az anyag. Itt-ott érezni egy nagyon enyhe gótikus és egy pici industrialos töltetet is, ami igazából kell is a hangulathoz, mert szövegek terén gyakran búskomor, kétségbe esett dolgokról van szó. De előfordul hogy Head az olyan rossz dolgokra szeretné felhívni a figyelmünket, mint pl az alkohol és előfordul az is az "úrhoz" fohászkodik a megváltásért. Ami engem a legjobban lenyűgözött hogy ő énekelte fel az egész lemezt. Bár mint mondtam a témákat nem mindig tudom átérezni, de nagyon sokszor magával ragadnak a dallamok. Olykor olyan hangsúllyal énekel, hogy egyszerűen az megnyugtat. Mindenkinek nagyon ajánlom.http://brianheadwelch.net/
http://www.myspace.com/brianheadwelch